Инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на община Павликени: Настояваме пред МЗ в Спешна помощ – Павликени, да дежурят по два екипа на смяна

Публикувано на чт, 19 окт. 2023
599 четения

Жителите на с. Вишовград изразиха одобрение за идеята в Спешна помощ да дежурят по два екипа.

Здравната грижа е сред акцентите на “БСП за България” с номер 1 в бюлетината

Още от първите ми дни като кмет през 2011 г. започнахме битката да спасим и запазим общинската болница в Павликени. Финансовата и материалната стабилност на МБАЛ – Павликени, беше сред най-важните постижения в първия ми мандат. Болницата обслужва жителите на двете общини – Павликени и Сухиндол, и има критично важно значение за здравеопазването на местно ниво.
Служа на Павликени като подкрепям здравеопазването! За мен като кмет на община Павликени осигуряването на здравни грижи за всеки жител на общината винаги е била водеща задача. Влизам в кампанията за четвърти мандат с няколко основни приоритета.
Запазването и модернизирането на общинската болница. През последните години Общината и МБАЛ инвестираме значителни средства в нова техника. Закупени са 16-срезов компютърен томограф, рентгенов апарат и дигитален аналогов мобилен рентген – кугел, многофункционален ултразвуков диагностичен апарат с цветен доплер, 12-канален ЕКГ холтер, ЕКГ за Детското отделение, апаратура за Клиничната лаборатория, 10 пациентски монитора, апаратура за физиотерапия и рехабилитация, автоматичен инжектор за контраст и др. Въведена беше и CR система. През следващия мандат ще продължим с осигуряването на по-съвременно обзавеждане и оборудване.
Ще окажем подкрепа на МБАЛ – Павликени, за привличане на нови медицински специалисти, включително и чрез стипендии за студенти по медицина. И в момента дружеството финансира свои стипендианти. Ще популяризираме повече тази възможност.
Осигуряване на нова линейка за МБАЛ – Павликени, е друга от задачите пред нас.
През миналия мандат МБАЛ – Павликени изпълни проект към Министерство на здравеопазването, чрез който беше изграден изолиран болничен асансьор за превозване на пациенти с COVID-19, удължаване на съществуваща кислородна инсталация, полагане на антибактериални подови настилки.
За сградата на поликлиниката беше изграден асансьор, съфинансиран от Проект “Красива България”.
Здравните служби в с. Мусина и с. Дъскот бяха ремонтирани през миналия мандат. Подкрепата за медицинските практики в малките населени места ще продължи и през новия мандат.
Настояваме пред Министерство на здравеопазването да осигури на всяка смяна в Спешната помощ да има по два дежурни екипа с линейки. Големите разстоянията между най-отдалечените селища в двете общини често водят до невъзможност дежурният екип да реагира бързо на подадени сигнали. А за спасяването на човешки животи всяка минута е от значение.
Запазваме Общинската програма “Инвитро” и увеличаваме средствата за нея. Само през миналия мандат тази програма осигури подпомагане на 12 двойки с репродуктивни проблеми и е ценна подкрепа за младите двойки.
Двама изтъкнати медици издига “БСП за България” в листата си. Гордеем се, че в нашия печеливш отбор са хирургът Хари Йосифов (преференция 119) и фелдшерът Пелин Кунев (преференция 114).

“БСП за България” – с номер 1 във всички бюлетини за доброто на Павликенския край!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново