Инж. Добромир Добрев дари състезателни екипи на Волейболен клуб “Импулс”

Публикувано на пт, 13 окт. 2023
157 четения

Състезателни екипи получиха от инж. Добромир Добрев момичетата от Волейболен клуб “Импулс”. “Това е продължение на инициативата, която започнах преди 12 години. В навечерието на местните избори дарявам екипи на спортните клубове в общината. Започнах с футболните формации, продължавам с волейбола. Нови екипи ще има и за хандбала и за баскетбола”, сподели кандидатът за четвърти мандат за кмет на Община Горна Оряховица от ГЕРБ. Близо 50-те екипа инж. Добрев дари, заедно с кандидатите за общински съветници Георги Бижев и Добрин Дериджиян.
Във Волейболен клуб “Импулс” тренират близо 50 момичета и девойки в 4 възрастови групи – до 13 г., до 16 г., до 18 г. и над 18 г. Според треньора им Йордан Ризов сред тях има много талантливи деца и те трябва да получат специално внимание, за да се развиват. Затова и в залата, за да проведе тренировка с момичетата, присъстваше един от големите волейболни специалисти Драгомир Иванов, основател на клуб “Виктория Волей” в Пловдив. Обезпечаването на детско-юношеския спорт трябва да бъде национална политика. За професионалните отбори си има спонсори, но за децата трябва да се грижат държавата и общините, сподели кандидатът за кмет на Долна Оряховица Атанас Минков, който също е волейболист и присъства заедно с колегите си от ГЕРБ на даряването на екипите.
Политиката на общинското ръководство винаги е била и ще продължи да бъде последователна в областта на спорта. Затова и всички клубове в общината получават безплатна база и не заплащат консумативи. Смело мога да заявя, че Горна Оряховица е общината с най-много средства за спорт като процент от бюджета в Северна България, сподели инж. Добрев.
Факт е, че спортната зала определено вече не е достатъчна за всички. Имаме много активни клубове и много спортуващи деца. В същото време градът ни е предпочитан от много спортни федерации. Само миналата година Горна Оряховица е била домакин на 96 първенства от държавните спортни календари на съответните федерации и ученически игри. Нашите спортисти през изминалата година са донесли 57 златни, 60 сребърни и 57 бронзови медала от зонални, национални и международни състезания, с гордост заяви кандидатът за кмет на общината.
Затова приоритет в спортната ни политика през следващия мандат ще бъде изграждането на нова спортна зала. Подготвени сме и очакваме отварянето на някоя подходяща програма, за да можем да кандидатстваме за финансиране. Търсим и възможности за публично-частно партньорство. Но със сигурност в следващите години ще решим този проблем, за да могат всички клубове да работят спокойно, а всички деца да имат възможност за спортуване, увери инж. Добромир Добрев.

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и листата на ГЕРБ са с № 7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново