Христо Кавалски: “Общинските съветници от “БСП за България” ще помогнат Павликени да продължи да се развива с бързи темпове”

Публикувано на ср, 9 Окт. 2019
695 четения

– Г-н Кавалски, с какво листата на “БСП за България” в Павликени е по-добра от останалите?
– Общинските съветници, които БСП излъчва в Павликени, винаги са отдадени на каузата да съдействат нашите населени места да бъдат добри места за живот. Лично аз като общински съветник от два мандата и като председател на БСП, заявявам, че ние сме отговорни и последователни към дневния ред на Павликени. И този път залагаме на листа от професионалисти с ценни човешки и експертни качества. Предлагаме листа от почтени и честни хора, които са се доказали в своя живот и професионална дейност. Основната ни цел е да продължим доброто темпо, с което се развива нашата община откакто инж. Емануил Манолов е начело. Безспорен е напредъкът, който имаме. Той се забелязва и извън Павликени, а общината ни е сочена за пример. В настоящия мандат бяхме градивни и подкрепихме всяко негово предложение.
– Бихте ли представил личностите в тази листа?
– Водач на листата е инж. Емануил Манолов. Втори съм аз – завършил съм “Стопанско управление” и “Психология”, работя като експерт по евроинтеграция, от два мандата съм общински съветник и председател на ПК за младежта, спорта и туризма. Трети в листата е Георги Серафимов – икономист, председател на земеделска кооперация в с. Недан, два мандата общински съветник, председател на ПК “Бюджет и финанси”. След него е Милка Христова – икономист, председател на РПК – Павликени, бивш народен представител и също два мандата общински съветник. На пето място е настоящият зам.-кмет на Общината инж. Венцислав Иванов. Той е машинен инженер и има богат опит в местното самоуправление като бивш кмет и бивш председател на ОбС Павликени. Номер шест в листата е Десислава Паунчева – педагог и преподавател по български език. Секретарят на НЧ “Братство-1884” Петър Петров е седми. Той е икономист; бил е и един мандат зам.-кмет на Павликени и четири мандата общински съветник. Номер 8 е Анатоли Ангелов – икономист и управител на фирма за производство на цветя и озеленяване. Георги Шопов е 9-и, завършил е стопанско управление. Бащата на прочутия плувец и почетен гражданин на Павликени Антъни Иванов – Антон Иванов е под номер 10. Той е треньор по плуване и води тренировки с младежите в нашия покрит плувен басейн. Бившият председател на ОбС инж. Дончо Дончев е на 11-о място. Номер 12 е Андрей Илиев – бивш зам. областен управител и общински съветник три мандата. Дългогодишният кмет на Бяла черква Георги Терзиев е 13-и. След него е Светлана Енева – зам.-директор в ПГАТ “Цанко Церковски”. Бившият кмет на с. Караисен Мариана Блажева е номер 15. В момента тя е директор на детската градина в селото. Николай Димитров, висшист по икономика на туризма и мениджър екип в кредитна институция е 16-и. Следва Иринка Димитрова – секретар на НЧ “Събуждане-1897” – с. Батак. От с. Долна Липница е следващият кандидат в листата Марин Маринов, който е бивш кмет на селото и 27 г. управител на база на Държавния резерв. Номер 19 е Шериф Шерифов – техник лесовъд. След него е Николай Христов, студент във Великотърновския университет в специалност “Компютърни науки”. На последното 21-во място е Албена Петрова – учител по английски език в СУ “Бачо Киро” – Павликени.
Убеден съм в качествата на всеки от тях. Нашите кандидати са хората, които ще допринесат да има добър живот в община Павликени!
– Как може да се постигне тази цел? На кои приоритети залагате?
– Развитието на Павликени не бива да спира. Настоящото управление е доказало своята всеотдайност и посветеност в разрешаването на местните проблеми. От нашите приоритети за следващия мандат е ясно, че ние познаваме важните теми и се застъпваме за бързото им подобряване. Започване изграждането на околовръстния път на Павликени е важна тема. Създаването на повече места за паркиране в центъра на града. Важно е да започне ремонтът на сградата на НЧ “Братство-1884” в Павликени, да продължим с ремонта на пътища и улици, да бъде изграден и общинският приют за бездомни животни. Като цяло акцентът за новия мандат, по думите на инж. Манолов, ще бъде текущият ремонт на улици във всички населени места.
БСП се застъпва и за поетапно отменяне на таксите за детските градини, като първото намаление може да е още в началото на следващата учебна година. Ще се въведе и еднократна финансова помощ при раждане на второ и трето дете при определени критерии, на които да отговарят родителите им. Наред с това не бива да отстъпваме от всички програми и инициативи, които бяха започнати в изминалите мандати. Трябва да подкрепяме интензивните културен и спортен календар, цялостната социална дейност на общината, разработването на местни инициативи в кметствата, подкрепата за млади семейства да имат деца чрез програма “Инвитро”, подкрепата за читалища, за училищата и детските градини, както и за общинската болница.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново