ГОРД иска референдум за сините зони във В. Търново

Публикувано на ср, 27 Мар. 2013
906 четения

Юлияна Дончева и Станислав Недков представиха мотивите за референдума.

Референдум за сините зони във Велико Търново ще инициират от ГОРД след изборите. Въпросът ще е конкретен – “Да бъде ли премахната синята зона в града”, заяви вчера пред журналисти Юлияна Дончева. Тя даде съвместна пресконференция със съпруга си Станислав Недков – Стъки, който е областен лидер на ГОРД.
Докато беше председател на бюджетната комисия в местния парламент, Дончева предложи да се намалят сините зони в града. “ОП “Паркинги и гаражи” имаше период със загуби от 120 000 лева. Затова предложих да се намалят местата в синята зона и съветниците ме подкрепиха. Предложението влезе три пъти в зала и това бе прецедент. Сега отново предстои увеличение на синята зона със 150 места. Смятам, че град като В. Търново няма нужна от такава голяма зона, защото тя ощетява гражданите. Само за 4000 лева загуба ОП “Пазари” ще се закрие, а на фирма като ОП “Паркинги и гаражи” ще “се прави” изкуствено дишане”, обяви още Дончева.
“Великотърновският общински съвет заседава повече, отколкото е постановено в правилника. В град като Варна има 12 заседания, а тук – три пъти повече. Превърнал се е в орган на администрацията и решава въпроси, които са от нейната компетенция и тази на кмета. Това е размиване на отговорността.” Така Юлияна Дончева обясни решението си да напусне ОбС във В. Търново. Тя бе категорична, че е отсъствала само от извънредните заседания и че на 1 март е дарила на детски дом заплатите си като общински съветник. Бившата общинска съветничка попита дали някой знае какво точно работи съветникът Румен Димитров и заяви, че ще инициира с ГОРД отзоваване освен на депутати и на членове на общински съвети, които изнасят неверни данни и манипулират общественото мнение.
Военният клуб във В. Търново притежава може би най-добрата пожаро-известителна техника сред останалите клубове в страната. Техниката е купена през 2008 г., но не се използва, защото не се плаща за нейната поддръжка, заяви Станислав Недков – Стъки. Той изказа опасение, че може част от средствата за поддръжката на военните клубове в страната да се пренасочват, тъй като директорът на “Военни клубове и военно-почивно дело” Петър Манолов е координатор на ГЕРБ за кв. “Слатина” в столицата.
В четвъртък ще стане ясно дали ГОРД ще се яви самостоятелно на парламентарните избори, или в коалиция с друга политическа сила, но тя няма да е формацията на Алексей Петров, каквато информация излезе в края на миналата седмица. Листата на ГОРД във Велико Търново ще бъде от 16 човека, неин водач ще е Стъки. В нея ще влязат и граждани, участвали в протестите, но не техните водачи.
В. АТАНАСОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново