Голяма търговска верига напусна Велико Търново

Публикувано на чт, 14 юни 2018
19331 четения

Магазинът от китайската верига “Дензел” във Велико Търново затвори врати. Търговският обект, намиращ се на ул. “Магистрална” 40, е напълно опразнен от миналата седмица, а служителите са освободени от работа. Преди повече от година по-малкият магазин от веригата, който се намираше на втория етаж на бившия ГУМ, също бе затворен.
Веригата стъпи на великотърновския пазар през лятото на 2012 г., разкривайки четвъртия си и най-голям обект в страната на мястото на магазин за техника. По-късно бе открит и втори обект в старата столица. Срещу магазините, предлагащи само китайски стоки, неведнъж бяха подавани сигнали заради нередности с касовите бележки или неиздаване на такива.
Магазинът на главния път дори е включен в списъка на НАП с обектите, подлежащи на запечатване. Този списък започна да се изготвя от началото на тази година от данъчната агенция като мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции. Повод за запечатване на търговските обекти е неиздаването на касови бележки или други данъчни нарушения, като в списъка са включени още два обекта във Велико Търново – голям магазин за обувки и за дамски дрехи.
Собственик на “Дензел” е фирма “Златно сърце 2002” ООД, регистрирана у нас през октомври 2008 г., а за неин последен мениджър е посочен Ян Либин от Китай.
В бившия китайски хипермаркет в старата столица предстои да се премести магазин “Зора”, научи “Янтра ДНЕС”. Веригата за черна и бяла техника отвори врати във Велико Търново през март м.г. на ул. “Беляковско шосе” 1. Предстоящото преместване се очаква да стане факт през лятото, а причината за това е по-добрата локация на главния път София – Варна, по-голямата търговска площ, което ще позволи предлагане на по-голямо разнообразие на стоки. Сред предимствата на мястото е и огромният паркинг пред търговския обект.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново