Глобяват със 162 000 лв. фирмата, която прави кръговото на Беляковско шосе

Публикувано на пт, 26 ян. 2024
3680 четения

162 000 лв. е санкционирана фирмата, която прави кръговото кръстовище на Беляковско шосе във В. Търново поради забавянето на строително-ремонтните дейности. Това стана ясно от първото за годината заседание на Великотърновския общински съвет. Реализацията на проекта беше част от точката, свързана с информацията за текущото изпълнение на общинските проекти, финансирани със средства от Европейския съюз и от държавния бюджет, която съветниците трябваше да приемат.
Темата за кръговото на Беляковско шосе повдигна Валерия Дончева от БСП, която отправи няколко въпроса към общинска администрация, свързани с проекта. Те касаеха светофарните уредби, както и с изградения паркинг, който стеснява трасето за идващите от кв. “Картала” и усложнява включването им в главната улица.
Общинският съветник от ВМРО Милен Михов също се включи в дебата. Той заяви, че няма да коментира пасарелката на ул. “Магистрална” и буферния паркинг на бившето Сержантско училище. Според него кръговото кръстовище на Беляковско шосе е големият “проектен провал” на Община Велико Търново. По думите му новото кръгово по никакъв начин не е подобрило организацията на движението, а напротив го е усложнило.
“Паркингът пред блока на главната улица не е само за живеещите, а е общодостъпен за всички, които искат да паркират там. Обсъжда се вариант да се използват военни имоти и трафикът от “Картала” и от Беляковец да се изведе по алтернативен маршрут още от сервизите към НВУ”, каза заместник-кметът проф. Георги Камарашев.
Арх. Драгомир Йосифов от групата ГЕРБ-СДС беше категоричен, че когато заработят светофарите на новото кръгово на Беляковско шосе, трафикът ще се облекчи максимално. Според него кръговото на ул. “Хр. Ботев” е един изключително добре реализиран проект.
Информацията за текущото изпълнение на общинските проекти, финансирани със средства от Европейския съюз и от държавния бюджет на територията на община Велико Търново, все пак беше приета.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново