ГЕРБ обеща още по-голяма подкрепа за Долна Оряховица в следващия мандат

Публикувано на ср, 24 апр. 2013
206 четения

Над 150 човека се срещнаха с кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ Мирослав Петков, Любомира Попова, Саводар Ганчев и Станислава Стоянова, както и кмета на Община Горна Оряховица Добромир Добрев. Петков, който беше депутат и в предишния парламент, припомни, че за града през последната година и половина, по време на управлението на ГЕРБ, са одобрени изключително важни проекти и изрази увереност, че и за в бъдеще с промените, чрез които общини като Горна Оряховица ще могат да кандидатстват за развитие по селските райони, ще има възможност населените места да подобрят значително развитието си.
Мирослав Петков говори още за финансовата стабилност на държавата, която е от изключителна важност за сформирането и работата на бъдещото правителство. Той даде пример с разпределянето на финансите в семейния бюджет и подчерта, че както в едно семейство не трябва да се допуска да се харчат повече пари, отколкото се изкарват, затова не бива в следващия управленски мандат да се допускат подобни рискове, тъй като те биха довели неминуемо до фалит. Кандидатите за народни представители подчертаха значението, което ще имат европейските средства за следващия програмен период и възможността да спечелят финансиране и най-малките населени места. На въпрос за бъдещето на училището в града, Любомира Попова сподели, че един от приоритетите на ГЕРБ, заложен и в следващия програмен период, е създаването на нова оперативна програма “Наука и образование”, по която ще бъдат отпуснати 1 млрд. лв., които ще дадат достъп на децата до по-добро и качествено образование. По нея ще могат да кандидатстват не само общини, но и училища.
Жителите на Долна Оряховица потърсиха съдействие и по проблеми, свързани с изоставените и опасни сгради, както и опасността от замърсявания, свързана с изоставените складове за пестициди, останали още от времето на бившите ТКЗС-та. Канидатите за народни представители увериха, че ако им гласуват доверие и те станат част от 42-то Народно събрание въпросите им ще бъдат поставени на национално ниво.
Кметът на град Долна Оряховица Григор Минков подчерта, че за 10-годишния си опит като кмет за пръв път през мандата на ГЕРБ е имал възможност да получи разбиране за проблемите на града.
“През последната година и половина, откакто Община Горна Оряховица избра кандидата на партия ГЕРБ Добромир Добрев за кмет, комуникацията между населените места изключително се подобри” – подчерта още Минков.
По време на срещата бяха обсъдени и темите за неосъществената концесия на Летище Горна Оряховица и нейното възобновяване през следващия мандат и възможностите за “раздвижване” на икономиката и района след завършване на магистрала “Хемус” до края на 2017 г.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново