Две общини получават 60 000 лв. за справяне с последиците от първия сняг

Публикувано на пн, 15 ян. 2024
881 четения

29 000 лв. да бъдат отпуснати на община Горна Оряховица за разплащане на непредвидените разходи за неотложни възстановителни работи по отстраняване последствията от обилния снеговалеж в края на ноември миналата година реши на свое заседание Областната междуведомствена комисия.
Заседанието се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водено от областния управител Ивайло Здравков. На него присъстваха заместникът му Валентин Михайлов, директори и представители на институции, експерти, кметът на Община Стражица Йордан Цонев и представител на Община Горна Оряховица.
Припомняме, че на 27 ноември м. г. в Горна Оряховица бе обявено частично бедствено положение, а в следствие на падналия обилен мокър сняг бяха изпочупени множество дървета и клони, случиха се и аварии в електропреносната система. За да се справят със ситуацията местните власти свикаха доброволното формирование и ангажираха с почистването всички общински структури, както и частни фирми.
На заседанието бе решено още да бъдат отпуснати и 31 359 лв. за Община Стражица. Там в края на ноември също бе обявено частично бедствено положение, а средствата бяха усвоени за предотвратяване на последиците от снеговалежа в участъците: с. Царски извор – с. Горски Сеновец, разклона с път III – 514 до с. Лозен и с. Виноград, с. Каменово до разклон с път II -51 и участък от с. Камен до с. Сушица.
Средствата ще бъдат искани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново