Две фирми в Г. Оряховица се борят за проект на стойност 1,5 млн. лв.

Публикувано на чт, 16 Юли 2020
336 четения

Две фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности на емблематичния парк “Градска градина” в Горна Оряховица. Това са “Джъмбо 33” ООД – Велико Търново и “Енел строй” ООД – Горна Оряховица. Офертите на двете дружества бяха отворени от комисията, чийто председател е зам.-кметът на Общината инж. Деница Коева. Решението за избор на изпълнител ще стане ясно в срок до три месеца, но тъй като участниците са само двама, е възможно комисията да определи изпълнител и по-рано, уточняват от кметството.
Ремонтът на парк “Градска градина” е по проект, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж”, а договорът бе подписан на 9 юли. Стойността на проекта е в размер на 1,5 млн. лв., от които 85 % са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите средства са национално съфинансиране.
Парк “Градска градина” е разположен на площ от 30 дка и от създаването му не са правени съществени промени. Проектът предвижда монтирането на нови паркови мебели, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение. Ще има също нови детски площадки за различни възрасти, фитнес на открито, тенискорт и други атракциони. Ще се обособи централен площад с фонтан, както и площадка с фонтан и розариум за тихи игри и занимания. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания. След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще се запазят и какви нови дървета и храсти могат да бъдат засадени в парковото пространство.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново