Две фирми са подали оферти за ремонт на част от болницата в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 13 сеп. 2022
319 четения

Две фирми са подали документи по обявената обществена поръчка за ремонт на Трето вътрешно отделение и интензивния сектор в МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Г. Оряховица. Това са “Еврострой-ВТ” ООД, чиято оферта е за 255 689 лв. и “ЕМТ Строй” ЕООД, които са предложили по-ниска цена – 217 245 лв. Прогнозната стойност на процедурата е 256 180 лв. без ДДС или 307 416 лв. с ДДС. Средствата са по програма, финансирана от Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г.
В трето вътрешно отделение не е извършван ремонт на помещенията в близките двадесет години. Правени са само частични освежавания, сменена е част от дограмата, но останалата е дървена и амортизирана. Настилките и боята по стените в помещенията и коридорите са остарели, с видими пукнатини и излющвания.
Според проекта за ремонт на болничните и служебни помещения е предвидена подмяна на настилката, ремонт на стените и последващо боядисване, както и монтаж на нов растерен окачен таван. Всички стари чугунени радиатори ще бъдат подменени с нови алуминиеви. Предвидена е и подмяна на старата дървена дограма с нова от алуминиев профил.
В проекта са заложени още ремонт на санитарни възли, стълбище, покрив над ковид отделение, доставка и монтаж на вентилационна система, подмяна на ел. таблата, монтаж на нова заземителна инсталация.
След отварянето на офертите предстои да бъде избран изпълнител, а ако процедурата не бъде обжалвана от другия участник, следва подписване на договор с лечебното заведение.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново