Две фирми обжалват решението за доставка на климатици в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 30 ян. 2023
593 четения

Жалби на две дружества, участвали в обществената поръчка за доставка на климатици, блокират част от процедурата за подмяна на старите отоплителни уреди в Г. Оряховица. Това са “Нико 96” ЕООД и “Клима Маг” ЕООД, като жалбата е само срещу две от петте обособени позиции в поръчката, като едната е за най-масовите климатици – 12 000 BTU. Възраженията на двете фирми срещу решението е внесено в Комисията за защита на конкуренцията.
“Това може да забави част от реализацията на проекта, но ще направим всичко възможно да го завършим преди следващия отоплителен сезон. Това е проблем, който можеше да се очаква. Най-неприятното е, че жалбите идват от горнооряховски фирми, които оспорват избора на други горнооряховски фирми”, посочи кметът инж. Добромир Добрев. Очаква се първо решението на КЗК, но е възможно да се стигне и до ВАС, което ще доведе до значително забавяне на изпълнението на проекта.
Междувременно Общината продължава без забавяне тази част от проекта, която не е обжалвана. В началото на февруари ще бъдат сключени договори с фирмите, избрани да доставят климатици с параметри 9000 BTU, 14 000 BTU и 28 000 BTU.
В процедурата за избор на доставчик се включиха 13 дружества, но впоследствие “Техномаркет” отпадна. Останалите 12 фирми се състезаваха в 5 обособени позиции за различните мощности. За изпълнители са избрани “Термкомфорт” ЕООД и “Клийн Еър 14” ЕООД, които са единствените, допуснати до отваряне на ценовите оферти. Фирма “Термкомфорт” ЕООД е определена за доставка на климатици с мощност 9000 BTU и 12 000 BTU, както и тази за 18 000 BTU. “Клийн Еър 14” е избрана за другите две позиции за 14 000 и 24 000 BTU.
Межувременно върви процедурата за избор на доставчици на пелетни и газови котли. При първа възможност след края на отоплителния сезон, ще започне подмяната там където е възможно, посочват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново