Двама търновци в “Топ 5” на най-богатите българи

Публикувано на ср, 10 Апр. 2013
3270 четения

Двама великотърновски бизнесмени са в “Топ 5” на най-богатите българи, сочат данните от НАП. Те са с общ доход малко над 13 млн. лева за миналата година, което им отрежда трето и четвърто място в класацията на най-заможните хора в държавата по платени данъци към хазната, съобщиха за “Янтра ДНЕС” от централата на приходната администрация. От НАП отказаха категорично да съобщят в каква сфера на икономиката е дейността им. Източници от бизнес средите във В. Търново обаче предполагат, че става въпрос за продажба на дялове във фирма. Данните сочат още, че в първите 10 по декларирани доходи, освен великотърновците, са още шестима столичани и по един представител на Варна и Бургас.
Близо 65 000 лв. на ден е заработвал човекът, който до този момент е декларирал пред НАП най-висок доход от миналата година. Според данните в подадената от него декларация, от договори по трудови правоотношения и граждански договори той е спечелил общо 14,3 млн. лв. през м.г.
Първите 50 от списъка на данъчните отличници са придобили 117 млн. лв. общо през 2012 г. За сравнение през миналата година топ 50 данъкоплатци са посочили в декларациите си общо 98 млн. лв. доходи.
На 30 април изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица. Тогава изтича и времето за плащане на данъка, който трябва да бъде довнесен. 5 % отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в този срок.
Както през миналата година и сега в НАП се подават само онези приложения в данъчната декларация, по които има доходи.
Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и пощенските записи за плащане на дължимия данък, както и данъчните декларации, клиентите на НАП могат да получат на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново