Доц. Милен Михов напуска Общинския съвет, заменя го д-р Юлия Тонкова

Публикувано на вт, 6 февр. 2024
570 четения

Общинският съветник от ВМРО и дългогодишен преподавател във ВТУ доц. Милен Михов напуска местния парламент във Велико Търново. Неговото място във Великотърновския общински съвет ще заеме д-р Юлия Тонкова, която бе следваща в листата.

Напускането ми е по лични причини, занапред ще се занимавам с научна работа, и естествено, с работата си във ВМРО, потвърди новината доц. Милен Михов, като заяви, че мястото му ще заеме д-р Юлия Тонкова. „Общинското ни ръководство ще предложи д-р Тонкова за съпредседател на групата ни съветници, в която продължаваме заедно с колегите от „Има такъв народ”. Тя ще продължи работа в комисиите, на които досега бях член“, заяви доц. Михов.

Доц. д-р Милен Михов е историк, възпитаник на ВТУ и дългогодишен преподавател по българска история. Бил е помощник-ректор на Университета и ръководител на катедрата „Нова и най-нова история на България“, както и заместник-председател на ВМРО. Дългогодишен общински съветник, бе и два мандата народен представител. На няколко местни избори, включително и на последните, той бе и кандидат за кмет на старата столица. Основател на международния „Трабант фест“, който се провежда вече 13 години и привлича все повече публика.

„Занимавам се с научна дейност, работя върху книга и участвам в няколко проекта. Скоро излезе сборник за българското културно-историческо наследство в Западните Балкани, ще го представим през март във В. Търново. В обществено-политическата дейност чертаем плановете за бъдещите евроизбори. На 17 февруари предстои конгрес на ВМРО, там сме 19 делегати от областта, избрани на конференциите. Ще търсим нов модел за ВМРО и търсенето на път за развитието на страната“, сподели доц. Милен Михов.

Д-р Юлия Тонкова ще положи клетва на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на февруари, когато ще бъдат гледани бюджетът и инвестиционната програма на община Велико Търново. Тя е председател на женската структура на ВМРО в старата столица, беше част от местния парламент в миналия мандат и дори негов зам.-председател в мандат 2019 – 2023 г. „Д-р Тонкова събра голям брой преференции на изборите, уважаван дългогодишен лекар и има с какво да допринесе за града в работата си като общински съветник“, коментира доц. Михов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново