Досегашната фирма е единственият кандидат да чисти в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 8 юни 2023
113 четения

Само една фирма е подала оферта по обявената обществена поръчка на Община Г. Оряховица за сметосъбирането в общинския център, Долна Оряховица и 12 села за следващите пет години. Фирмата е “Глобъл Клинър” ООД, която и в момента извършва дейността и поиска прекратяване на договора, тъй като не може да изпълнява услугата при настоящите цени и повишени разходи. Това стана близо година преди изтичане на договора на фирмата с Общината, което доведе до провеждането на пазарни консултации за определяне на реалната пазарна цена на услугата за общинския център и останалите населени места. В тях участваха три фирми. На базата на критерия “най-ниска цена” комисията е извършила калкулиране на дейността с оглед прогнозното количество битов отпадък, умножено за целия период на договора. Така за сметосъбирането общата крайна цена е 2 607 500 лв. за една година, а за пет години възлиза на 13 037 500 лв.
След консултациите беше обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, в която са заложени съответно изчислените параметри за услугата. До изтичане на крайния срок е подадена оферта единствено от “Глобъл Клинър” ООД, като се очаква комисията да определи дата за отваряне на ценовото предложение на дружеството.
В процедурата е заложено новата фирма, която ще почиства в общината, да въведе различен модел за събиране на отпадъците. Предвидено е в града да бъдат поставени и нови 300 контейнера с капак, които се отварят с педал, каквито има във В. Търново и други градове на страната.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново