Доходи, работа, сигурност, обещават от Коалиция “ДСБ – БДФ”

Публикувано на пн, 29 Апр. 2013
117 четения

Коалиция “Демократи за силна България – Български демократически форум” представи листата си с народни представители в Горна Оряховица.
“Не искаме да живеем в България, в която лекарите са проснати на земята, когато си вършат работата. Ще се извинят ли бившите управляващи и най-вече ексвътрешния министър на моите колеги от Горна Оряховица за съсипаните им животи. Това ще е първият въпрос, който ще зададем, ако влезем в новия парламент”, заяви водачът на листата д-р Мавроди Калейнски. Калейнски подчерта още, че България има нужда от хора, които са честни, работещи, почтени. “За да върнем сигурността, да има работа и доходи, изберете № 27 в интегралната бюлетина, призова водачът на листата на Коалиция “ДСБ – БДФ”. За стабилност и сигурност в образованието се обяви подгласничката на д-р Калейнски Славка Марчевска, представител на БДФ. Истинска конкуренция и пазарна икономика са приоритетите на четвъртия Стефан Спасов. “Искам да съм щастлива в България, това означава да съм спокойна. А така съм се чувствала само по времето на Иван Костов, затова сега избирам № 27, обяви Петя Тихинова.
“Имаме три основни цели – доходи, работа, сигурност и конкретни стъпки за реализирането на всяка от тях. Полицай във всяко населено място, следствие и прокуратура в съдебната власт, граждански контрол и намаляване на мандата за главния прокурор, намаляване числеността и начина на избиране на ВСС. В икономиката стъпките са преминаване от разрешителен към уведомителен режим за стартиране на малък и среден бизнес. Без данъци за доходите под минималната работна заплата. Нулева ставка за корпоративен данък, ако печалбата се реинвестира в България. Намаляване на бюрокрацията с 90 %, прекратяване на политически уволнения и назначения, предимства на малки местни фирми при обществени поръчки. Без ДДС за лечебни заведения и стриктно спазване на принципа “Парите следват ученика” в образованието”, заяви при представянето на програмата “ДСБ – БДФ” адвокат Людмила Илиева. Илиева, която е третата в листата, е общински председател на ДСБ в Горна Оряховица. Община Горна Оряховица има още двама представители в листата на Коалиция “ДСБ – БДФ”, това са Атанас Кокорков и Йордан Бойчев.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново