До края на юли започват да строят търновския “Кауфланд”

Публикувано на пт, 13 Юли 2018
7786 четения

До края на юли стартира дългоочакваното строителство на хипермаркет “Кауфланд” във Велико Търново. Това съобщи за “Янтра ДНЕС” кметът на Общината инж. Даниел Панов. “Вече е избрана фирма изпълнител, която ще се заеме със строителството на търговския обект. До 10 дена се очаква да бъде подписан договорът между “Кауфланд” и строителната фирма, а Общината е издала всички необходими документи за започване на строителството”, допълни кметът.
Той категорично отрече появилите се слухове, че инвеститорът се е отказал да открива нов обект в старата столица заради подпочвените води на закупения терен, които създаваха проблеми, или заради саботаж от страна на други търговски обекти в района.
Магазинът на “Кауфланд” ще е първият във Велико Търново и втори в областта. Търговският обект ще е изпълнен изцяло според новата концепция на компанията и се очаква да отвори врати през февруари 2019 г. Застроената площ на магазина ще е около 6000 кв.м, а търговската площ – малко над 3000 кв.м.
Магазинът ще разполага с над 250 паркоместа и ще осигури работа на близо 150 души. От няколко седмици тече набирането на служители за търновския “Кауфланд” за позициите заместник-управител и ръководител на отдел, които да бъдат обучени преди разкриване на обекта в града.
Намеренията на чуждестранната верига да стъпи във Велико Търново са от няколко години. През 2016 г. компанията купи на търг за 5,8 млн. лв. недовършения хирургически блок на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и стана собственик на терен от 18,9 дка, разположен до главния път София – Варна. След закупуването му старата сграда бе разрушена и теренът бе подготвен за същинското строителство, което се очаква да започне всеки момент.
До края на лятото вероятно ще започнем да водим разговори с гръцката верига “Джъмбо” за разкриване на магазин във Велико Търново, сподели кметът Даниел Панов.
Първите контакти с тази верига бяха установени преди година и половина, но временно бяха прекратени. Сега тепърва ще преговаряме с тях за създаването на техен търговски обект в старата столица, увери кметът Даниел Панов.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново