Директно трасе ще свързва кварталите „Картала“ и „Варуша“

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
3903 четения

Copy of Copy of 76 плакат - 2

Даниел Панов: 2 км улици изградихме само в кв. „Картала“

Близо 2 километра квартални улици са изградени в кв. „Картала“ през последния мандат, въпреки кризите. Успяхме да завършим ул. „Александър Бурмов“, която хората чакаха 30 години, улица „Иван Момчилов“, „Стоян Михайловски“, „Васил Априлов“ и „Камен Зидаров“.
Пред живеещите на ул. „Иван Момчилов“ кметът и кандидат за нов мандат Даниел Панов представи новите проекти за улици, които ще разширят свързаността на кв. „Картала“ и на кв. „Варуша“. Едната улица, чието трасе вече се заснема, ще свърже ул. „Иван Момчилов“ с ул. „Колю Гайтанджията“. Друга улица ще свързва ул. „Александър Бурмов“ с ул. „Беляковско шосе“ и строящия се в района на бившето Сержантско училище буферен паркинг.
Пред живеещите в кв. „Картала“ Даниел Панов и кандидатът за общински съветник Георги Недев представиха и новите моменти в организацията на паркиране в междублоковите пространства.
Общината може да отпусне средства за всяко крайблоково пространство, но етажната собственост трябва да представи мнението на жителите какво искат да бъде изградено – паркоместа, озеленяване, кътове за отдих или др. „По този модел вече работим и в кв. „Колю Фичето“, и в кв. „Бузлуджа“. Новата наредба, приета от Общинския съвет, отразява съвременния европейски подход гражданите активно да участват в планирането на пространствата в районите, където живеят.
Какво още трябва да знаят великотърновци:
– след заседание на Общото събрание на блока домоуправителят трябва да внесе в Общината заявление за определяне на прилежащата площ към сградата, която ще бъде използвана за паркиране на автомобилите на собствениците на апартаменти.
– в 14-дневен срок се разглежда искането и се набелязват необходимите мерки: асфалтиране, разчертаване на определените за паркиране места, поставяне на паркоколчета с ключ за всеки собственик.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново