Девет обекта чакат пари от комисията за възстановяване и подпомагане към МС

Публикувано на ср, 29 мар. 2023
369 четения

Девет обекта от Великотърновска област ще бъдат предложени за финансиране със средства от републиканския бюджет чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Това реши Постоянната областна ресорна комисия на заседание, водено от областния управител инж. Георги Гугучков. Обектите са предлагани в предишни години, но така и не са получили финансиране. Стойността на необходимите ремонтни дейности е актуализирана, а цените са с включен ДДС, посочват от комисията.
Пет от предложенията са на областния управител, а останалите искания са от общините Елена, В. Търново и Свищов.
1 009 900 лв. са необходими за укрепване на свлачище по пътя Елена – Лазарци – Мийковци, внесено от кемта на община Елена. От Община В. Търново е постъпило искане в размер на 1 473 588 лв. за пешеходния мост на река Белица, който води към Килифаревския манастир “Рождество Богородично”. Други 434 152 лв. са поискани за отводнителен покрит канал и улична настилка на ул. “Единадесета” и ул. “Четиринадесета” в село Пчелище.
От Община Свищов е постъпило искане за 85 150 лв. за укрепване на подпорна стена между ул. “Вихрен” и УПИ III, кв. 58 по плана на крайдунавския град.
Областният управител внася искане за финансиране в размер на 85 644 лв. на участък от р. Янтра в землището на с. Първомайци при моста по пътя Поликраище – Елена. Освен това са необходими 181 640 лв. за участъка от р. Росица в землището на село Росица преди стоманобетонния мост.
За участъка от река Веселина в землището на с. Тодювци в района на моста по пътя Тодювци – Багалевци са необходими 288 182 лв., а за участъка от р. Янтра при моста, свързващ селата Горски долен Тръмбеш и Върбица – 107 234 лв.
Другото искане от областния управител е за отпускане на 278 806 лв. за участъка от р. Янтра – 200 метра преди стоманобетонния мост на ул. “Сан Стефано” и 570 метра след него, с обща дължина 770 м.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново