Депутатите от ГЕРБ Станислав Стоянов и Станислава Стоянова бяха отличени от Гимназията по икономика

Публикувано на пт, 18 окт. 2019
954 четения

Народните представители от ПГ на ГЕРБ Станислав Стоянов и Станислава Стоянова бяха отличени по повод 100-годишнината на Старопрестолната гимназия по икономика. Те получиха плакети и грамоти за особен принос за развитието на елитното училище, по време на тържеството за юбилея на гимназията, което се проведе днес в МДТ „Константин Кисимов”.

Депутатите поздравиха директора на СГИ Виолета Йосифова и колектива на гимназията от свое име и от името на евродепутата Ева Майдел. Да продължи успешното развитие на вековното училище, което през годините е дало стотици висококвалифицирани кадри в областта на икономиката и финансите, пожелаха Стоянова и Стоянов.

Великотърновските народни представители от ГЕРБ бяха категорични, че ще продължат да подкрепят гимназията в осъществяване на многото национални и международни проекти, за да расте нейният авторитет. Образованието ще остане водещ управленски приоритет за най-голямата партия, категорични бяха още двамата депутати.

На празника във В. Търново беше припомнена историята на гимназията, която започва в далечната 1919 г. с молба от Търговско-промишленото дружество в Търново до министъра на търговията, промишлеността и труда тук да бъде създадено училище за търговия и кооперативно дело. Училището е открито на 19 октомври 1921 г. с водосвет в двора на църквата „Св. Никола”, където се провеждат първите занятия с 33 ученици и 7 ученички. През годините се въвеждат нови и нови специалности. През 1926-27 г. държавата поема изцяло издръжката на гимназията, строи се и нова сграда. Училището сменя няколко пъти своето име, но има една цел – да се утвърди като най-авторитетното първостепенно средище на икономическото образование с високоподготвени кадри. През годините развива богата извънкласна дейност, има множество награди. Хиляди възпитаници на гимназията са намерили своята реализация на пазара на труда в страната и по света, а учениците редовно са на челните места в национални и международни състезания.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново