ДБГ в Г. Оряховица издига Меглена Кунева за лидер

Публикувано на пт, 12 Юли 2013
552 четения

Общинската организация на партия “Движение България за гражданите” в Горна Оряховица издига Меглена Кунева за председател.
Номинацията е за националната конференция на 28 септември. Тогава ще се направи избор на лидер и гласуват промените в устава на партията.
Заставаме зад Меглена Кунева, защото сме проевропейски настроена партия, а нейната заслуга за европейското развитие на България е безспорно доказана, коментира общинският председател на БДГ Иван Момъков. Очаква се той да бъде преизбран на поста на общинското събрание, което не беше завършило до редакционното приключване на броя. На него делегатите в железничарския град гласуват и шестима делегати за националния партиен форум.
Общинското ръководство ще се попълни с още 6 души, които са представители на големите селища в общината, където ДБГ има свои структури. Очаква се горнооряховци да подкрепят кандидатурата на свищовлията Калин Костов за член на националния съвет на ДБГ. Партията е четвърта политическа сила в Горна Оряховица след БСП, ГЕРБ и “Атака”. На парламентарните избори ДБГ в железничарската община постигна 4,04 %.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново