Данъчните обявиха още двама милионери във Велико Търново

Публикувано на чт, 11 Апр. 2013
2639 четения

Четирима милионери излязоха от регистрите на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Както “Янтра ДНЕС” вече съобщи, третият и четвъртият в националната класация на заможните българи по данъците, внесени за миналата година, са двама великотърновски бизнесмени. Те декларират доходи за миналата година по близо 7 милиона лева, придобити от заплати и продажба на акции и имущество. Двамата бизнесмени са внесли в хазната данъци в размер на 1,336 млн. лв.
Още двама великотърновци са обявили през приходната дирекция доходи от по близо 1 милион лева. Единият от тях посочва като източник на богатството си доходи от трудови правоотношения и продажба на акции и дялове в търговски дружества и имущество. Другият е едноличен търговец с приходи около 1 милион лева и 500 000 лева печалба от дейността си.
Миналата година милионерите във Великотърновска област по декларирани доходи пред данъчните бяха двама, припомнят от ТД на НАП.
В териториалната дирекция на приходната агенция до сега са подадени 6020 декларации, като 710 от тях са получени по интернет. От ТД на НАП – Велико Търново, призовават гражданите да не чакат последните дни и да ползват алтернативните начини за подаване на данъчните си декларации – по пощата или по електронен път, подписани с електронен подпис. Крайният срок за деклариране на доходите, получени от физическите лица през миналата година, и за плащане на данъка за довнасяне, е 30 април 2013 г.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново