Дадоха старт на рехабилитацията на междублоково пространство в Павликени

Публикувано на пн, 12 Дек. 2022
349 четения

Нова спортна и детска площадка ще облагороди междублоково пространство в Павликени. Първа копка от рехабилитацията на съществуващата обществена зона за отдих направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, областният управител инж. Георги Гугучков, директорът на Областна дирекция “Държавен фонд “Земеделие” – Разплащателна агенция Цветан Иванов, и управителят на фирмата изпълнител на строителните дейности Кристиян Дешков.
Зоната за отдих със спортни детски площадки е разположена във вътрешното квартално парково пространство между улиците “Св. св. Кирил и Методий” и “Дондуков” в кв.65 в Павликени; квартал с висока концентрация на жилища и живеещи. Проектът за рехабилитация на пространството е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Подкрепа за местно развитие по LEADER, по процедура на Местна инициативна група “Павликени – Полски Тръмбеш”, мярка МИГ 7.2. “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”.
Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 195 275 лв. с ДДС, като съфинансирането от бюджета на Община Павликени е в размер на 97 053 лева.
Предвижда се изграждането на съвременно и безопасно мултифункционално игрище с изкуствена тревна настилка за волейбол и футбол на малки вратички и разширяване на съществуващата детска площадка. Игрището ще бъде обезопасено с нова висока ограда, изградена от метални стълбове и прозирна мрежа. На детската площадка ще се монтират нови детски съоръжения. Ще се изградят нови алеи в обхвата на обекта и ще бъдат осигурени осветление и пейки за отдих.
Срокът за изпълнение на обекта е 90 календарни дни.
“От поне 7-8 години живеещите в района желаят тази площадка. В най-скоро време това пространство ще бъде огласено от детски смях, а възрастни хора ще отдъхват в зоната за отдих. Убеден съм в това, защото подобни площадки, които изградихме в други части на града, веднага станаха любимо място за живеещите в съседство с тях”, каза в словото си инж. Манолов. Той благодари за финансирането, осигурено чрез Местната инициативна група “Павликени – Полски Тръмбеш” и посочи значението на МИГ като мощен местен инструмент за развитие на нашите населени места, за подпомагане на малкия и среден бизнес, на земеделци и животновъди.
За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма “Геоплан Кънстракшън” ЕООД – гр. Велико Търново, с управител Кристиян Дешков. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма “Минерва – КЛ” ЕООД – гр. В. Търново, с управител Анелия Чакърова. Фирма “Проект Плюс” ООД, гр. Велико Търново, с управител арх. Цветелин Радев, автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му.
С реализацията на дейностите по проекта междублоковото пространство ще бъде облагородено; ще се подобрят качеството и условията на живот на населението в Павликени чрез изграждане на спортна инфраструктура, ще се увеличат местата, където може да се спортува и хората да прекарват пълноценно свободното си време. Ще се осигури възможност на жителите и гостите на Павликени за спорт, пълноценен отдих и развлечения на открито.
Сред гостите бяха и председателят на Общински съвет – Павликени, Христо Кавалски, заместник-кметовете на Община Павликени инж. Албена Петрова и инж. Анастасия Вачева и представители на Общинска администрация. Водосвет отслужи протойерей Димитър.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново