Д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ “Св. Иван Рилски”: Подкрепям инж. Добрев, защото показа грижа и отговорност към общинското здравеопазване

Публикувано на вт, 29 Окт. 2019
103 четения

Подкрепям инж. Добромир Добрев за трети мандат, тъй като през изминалите три години и половина, откакто управлявам МБАЛ “Св. Иван Рилски”, той показа отговорност и грижа по отношение на общинското здравеопазване в Г. Оряховица. През последните 4 г. Общината е инвестирала над 800 хил. лв. за закупуване на съвременна апаратура и за ремонти на отделенията. Освен със средства от общинския бюджет и инвестиционната програма експертите в администрацията подготвят проекти по различни програми, чрез които се извършиха ремонти на част от отделенията. В момента също тече ремонт на покрива на сградата и на АГ отделението, по друг проект предстои подмяна на амортизираните асансьори.
Благодарение на ползотворното сътрудничество с Общината болницата започва да се превръща в съвременно лечебно заведение, а със съвместни усилия през 2018 г. тя за пръв път от 12 години излезе на печалба. За разлика от други общински болници, където финансовото състояние и материалната база са плачевни, нашата болница успява да отчете добри икономически показатели. Не без значение е фактът, че болницата обслужва около 60 хил. пациенти още от общините Лясковец, Елена, Златарица, Стражица, а само Община Г. Оряховица има ангажимент за поддръжката ѝ. Призовавам да подкрепим инж. Добрев, тъй като държи на думата си, не дава напразни обещания и има последователна политика в общинското здравеопазване.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново