Бойко Борисов: “Колкото и да е трудно, ще успеем, ако сме силни”

Публикувано на нд, 19 мар. 2023
816 четения

“Наемам се с колегите от ГЕРБ да направим нещо по-добро от сегашното, но само ако имаме мощна подкрепа. Тогава ще има средства и за саниране, и за магистралите, и за ВиК сектора. Колкото и да е трудно, ще успеем ако сме единни, ако сме силни. България се е възстановила след много трагедии, ще се възстановим и след “промяната”. Това заяви във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Залата в МДТ “К. Кисимов” бе препълнена до краен предел, а на срещата със симпатизантите присъстваха още евродепутатът Ева Майдел, областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов, водачът на листата проф. Костадин Ангелов, както и цялата листа на коалицията за предстоящите избори.

Бойко Борисов определи листата като “много добре балансирана” и й пожела успех. Той припомни предизвикателствата, с които се е справил ГЕРБ през годините. “През 2009 г. попаднахме в най-голямата финансова криза в света, но не дадохме нито една банка да мръдне и нито лев влог да замине, задържахме инфлацията. После дойде миграционната криза, в Брюксел ни даваха за пример като единствената страна, справила се с миграцията. Дойде и ковид пандемията, от която излязохме.
Строяхме бързо АМ “Хемус” лот след лот. Накрая им оставихме по сметка 1,2 млрд. лева, които изчезнаха. Сега магистралата щеше да е стигнала до възела край Велико Търново. Има села без вода, затова преди да тръгнем, оставихме в специална сметка 1 млрд. лева за ВиК сектора, за да ви докарат вода. За две години докараха ли ви? Похарчиха и тези пари. Скъпи търновчани, в момента международният трафик ви минава през центъра на града, какъв въздух дишате, когато тировете пушат на баира и минават по 50 000 коли дневно?”, запита Бойко Борисов. Той припомни, че 32 блока са санирани безплатно по програмата за санирането, а сега чакат още 62.”АМ “Хемус” ще я има, пътят Велико Търново – Русе ще го има. Това е изключително важно, но върви и заедно със спрения тунел под Шипка. Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. От вас зависи колко хора ще убедите. И действително този път става дума за вас”, завърши речта си Бойко Борисов.

“Да запретнем ръкави и да излекуваме България от вируса на промяната. Всичко вече е обещано. Трябва само хора, които могат да го реализират, които са доказали, че обичат България повече от всичко. Които ще изкарат страната ни от канавката и ще я върнат на магистралата към еврозоната и Шенген”, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

“Нашата задача е не просто да бъдем първи на тези избори. Трябва да спрем тези, които създават илюзии. Ако тези избори ви изглеждат просто поредните, това не е така. Имаме важна задача – тази илюзия е опасна и съсипва държавата ни и трябва да я спрем”, посочи евродепутатът Ева Майдел.

Областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов заяви, че в момента е нужен всеки глас за хората, които могат да спрат кризите в България. “Вие сте днес тук и всеки глас може да помогне за ГЕРБ. А какво получихме при правителството на Кирил Петков, което умишлено бойкотираше кметовете, нямаше никаква комуникация, спряха основни проекти като Присовските завои, “Хемус”, Русе – В. Търново? През последните две години ни изчегъртваха като в поговорката “крадецът вика: дръжте крадеца”. Днес излизаме заедно и по-силни от този период на изчегъртване. Оттук поемаме по пътя на победата, която ще сложи край на спиралата от предсрочни избори. Победа, която ще донесе на България редовно правителство и съм убеден, че ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да направи такова правителство. Благодаря ви, че сме заедно силни и обединени, за да кажем: победа!”, заяви инж. Даниел Панов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново