Асфалтират бул. “България” в началото на пролетта

Публикувано на вт, 17 ян. 2023
1833 четения

Цялостно асфалтиране на бул. “България” във Велико Търново ще има и то ще стартира в началото на пролетта, увери кметът на старата столица инж. Даниел Панов. Това би следвало да означава, че една от най-големите и натоварени улици в града ще бъде в изцяло готов вид скоро. “В началото на пролетта ще бъде основно ремонтирана и асфалтирана цялата улица, като ще има и ново осветление”, заяви кметът на старата столица.
Мащабният проект стартира в края на 2021 г., като обхватът му засегна мрежата под булевард „България“, цялата главна улица и прилежащи улици в централната част на града. Ремонтните дейности включваха подмяна на колекторната тръба, което значително да подобри отводняването и да сложи край на наводняването на тротоарите, офиси и магазини при обилни проливни дъждове.
Новата ВиК мрежа е над 4 км – водопровод, локални връзки и канализационен колектор. Още след старта от Общината оповестиха, че след приключване на планирания ремонт булевардът и всички засегнати улици ще бъдат цялостно преасфалтирани.
Движението по бул. “България” бе възстановено изцяло на 22 август м.г., но моментното състояние на пътното платно с кърпежи и неравности предизвика куп недоволства и коментари от великотърновци, част от които изразиха съмнение дали ще бъде положен нов асфалт. Обяснението беше, че се изчаква да се слегне трасето по време на зимния сезон, когато не се и препоръчва асфалтиране.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново