Арх. Йордан Терзийски: Политици държат България за заложник в битка за собственото си оцеляване!

Публикувано на пт, 17 мар. 2023
344 четения

Велико Търново заслужава да бъде представен в парламента от местни хора, а не от кариеристи и парашутисти

“Политици умишлено тласкат страната ни в серия от избори и политическо безвремие, за да обслужат собствените и партийните си интереси. Това трябва да спре още на 2 април. Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” е готова да поеме отговорността за управлението с помощта на всички партии, граждански организации и личности с каузи, които застанаха зад нас”, заяви арх. Йордан Терзийски.
Освен архитект Терзийски, в листата с номер 12 личат имената на нотариуса Милен Матеев, адвокатите Дончо Бораджиев и Лили Матева, неонатолога д-р Кина Николова, електроинженера Милена Генчева и бившия зам. областен управител Соня Будева. Листата е съставена изцяло от местни личности, професионалисти в своята област. Освен представители на Велико Търново в нея има представители на Горна Оряховица – Иво Дечев, на Свищов – Емил Николов, на Златарица – Мирослав Хаджиев, на Елена – Илия Илиев, и на Стражица – Юлия Рашкова.
Йордан Терзийски и Милен Матеев имат опита от последните два парламента, като отново партия “Продължаваме промяната” е гласувала доверие на тях да бъдат в челото на кандидатската листа за 49-ото Народно събрание.
Арх. Йордан Терзийски с участието си в Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление работи по темите за откраднатата магистрала “Хемус” и за незаконното строителство на инфраструктурни обекти. Той беше вносител на промени в Закона за устройство на територията, с които се целеше пресичане на корупционните практики в общините, намаляване на административната тежест и подобряване на архитектурния облик на градовете.
Милен Матеев, като зам.-председател на правната комисия в 48-то Народно събрание, беше един от лидерите в борбата за съдебна реформа и в защита на машинното гласуване.
Двамата депутати проведоха над 20 открити приемни за граждани, на които се срещнаха със стотици хора от областта. В резултат на сигнали от гражданите бяха предизвикани проверки, сигнали, въпроси за парламентарен контрол и бяха решени някои конкретни казуси. Именно на такова партньорство между политиците и активните граждани ще разчита коалицията “Продължаваме Промяната – Демократична България”. Вече над 70 организации и стотици хора са вписали своята кауза в книгата “Има как, има кой”, с което са дали подкрепата си за коалицията. “Продължаваме Промяната – Демократична България” се ангажират да се борят за всяка една от тези каузи в следващия парламент и да разширяват партньорството си с поглед към местните избори през есента.
“България е на важен кръстопът. Предстои битката на каузите срещу парите. Или ще се примирим, че сме най-бедната и крадената страна в Европейския съюз, или заедно ще изградим силна, богата и справедлива България, част от обединена Европа”, заяви още арх. Йордан Терзийски.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново