Ако ГЕРБ не беше управлявала, сега държавата можеше да е във фалит

Публикувано на ср, 24 Апр. 2013
427 четения

Жителите на Петко Каравелово казаха проблемите си на кандидатите за депутати от ГЕРБ.

Ако през 2009 г. не беше дошло правителство на ГЕРБ, сега държавата можеше да е банкрутирала, изразиха мнение жители на село Петко Каравелово, които миналата вечер се срещнаха с кандидат-депутатите Евгени Стоев, Деян Хаджийски, Марияна Чалъкова и Георги Давидов.
“Повечето хора бързо забравят. Благодаря, че припомняте как този, когото БСП сега лансира за евентуален премиер, всъщност беше финансовият министър на Тройната коалиция, който отричаше, че има криза тогава, когато тя вече бе в разгара си. Коалицията между БСП, ДПС и НДСВ остави толкова много сключени, а неразплатени договори, че на пракитка държавата остана на нула, когато ние ги платихме. На това отгоре европейските средства бяха блокирани и ако ГЕРБ не беше съставила правителство, което да изпълни предизборните си обещания, сега наистина положението у нас щеше да е ужасяващо.
В предизборната кампания през 2009 ние обещахме да върнем европейските пари и го направихме. Обещахме също, че ЕС ще започне отново да уважава България и го изпълнихме”, каза пред хората от Петко Каравелово вторият в листата на ГЕРБ икономистът Евгени Стоев. Той припомни, че България е една от четирите страни членки на ЕС, които успяха да договорят по-голям бюджет по линия на европейските фондове и така до 2020 г. у нас ще влязат 32 милиарда лева. Благодарение на Бойко Борисов в следавщите години ще има пари за българското земеделие, за образование, за здравеопазване, за стимулиране на бизнеса и справяне с безработицата, за иновации и др., обясни социалният психолог Деян Хаджийски.
Скандалите, изкуствено насаждани на обществото от БСП, също не бяха подминати по време на срещата в Петко Каравелово. “Нападките срещу ГЕРБ са заради това, че първи вдигнахте ръка срещу сивата икономика и срещу престъпността”, категоричен бе местен жител, аплодиран от препълнената зала.
Съдействие за пълна ревизия на проект за пречиствателна станция в селото, поискаха местните хора от бившия данъчен директор Евгени Стоев. Жителите на П. Каравелово разказаха как преди повече от 5 години работата по изграждането й започнала, основите били положени, но парите свършили и от тогава в селото пият мръсна вода.
Да дарят книги на читалищната библиотека обещаха кандидатите на ГЕРБ, след като научиха, че фондът в Петко Каравелово има отчаяна нужда от захранване. Марияна Чалъкова припомни на хората, че в момента ГЕРБ в цялата област набира книги, които са предназначени именно за читалищните библиотеки.
В конструктивен дух и с множество въпроси относно програмата на ГЕРБ за следващия мандат премина и срещата в с. Раданово. Демографският проблем бе сред най-дискутираните в селото. Огромна част от ромското население не работи и не е осигурено. Въпреки това обаче тези хора получават социални помощи, а от 2 месеца отскоро и безплатно болнично лечение. На практика 2 милиона работещи българи изхранват себе си и още 5 милиона пенсионери и неработещи. С кого ГЕРБ би направил коалиция, ако изборните резултати не дават възможност за самостоятелно правителство, живо се интересуваха хората. Отговорът на този въпрос дойде от самата зала: “На 12 май трябва да гласуваме с номер 15. ГЕРБ трябва да има поне 140 депутата, за да може да носи цялата отговорност. Иначе възможностите са две – нови избори или отново безпринципна коалиция.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново