93-годишен свещеник от Страхилово благослови Цветан Цветанов

Публикувано на пт, 19 Апр. 2013
397 четения

Нека Господ да Ви дава здраве за доброто на цялата страна. Така дядо Христо се обърна към Цветанов.

Това, което е необходимо да се направи в България, е да има стабилно управление и парламент, който да подкрепя политиката на правителството. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред жителите на Полски Тръмбеш. По думите му Европа предоставя на България в следващия програмен период бюджет от 32 млрд. лева за иновации, култура и образование. “Това е политика, която трябва да се реализира на всяка цена, а именно усвояване на тези средства. Хората не трябва да се поддават на популизма от другите политически партии, които прокламират увеличение на заплати и пенсии. Хората трябва да разчитат повече на средствата от Европейския съюз и реализирането на проектите. Държавата трябва да се стреми към среда, която развива средния и малък бизнес”, подчерта Цветанов. Той посочи, че едно бъдещо правителство на ПП ГЕРБ ще се стреми да предостави проекти за енергийна ефективност, така че да може домакинства и обществени сгради да намалят потреблението си за ток и разходите.
“Предоставят се средства и за животновъдство, тютюнопроизводство и други отрасли на земеделието. Тези пари през новия програмен период ще са с 2 млрд. лева повече”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. По думите на Цветанов летището в Горна Оряховица трябва да се развие, да се изгради автомагистрала “Хемус”. “Това ще доведе до привличане на повече инвеститори и разкриване на повече работни места. В един следващ управленски мандат ще положим максимални усилия да изпълним всички тези акценти в програмата си”, подчерта той. Цветан Цветанов призова хората да гласуват и да бъдат активни, защото, ако не отидат да гласуват, малките твърди ядра на другите партии ще предопределят бъдещето им.
След Полски Тръмбеш Цветанов посети село Страхилово, където беше благословен от 93-годишния свещеник Христо Бучкуджиев. “Проблемите не могат да се оправят с магическа пръчка, но нека Господ да Ви дава здраве за доброто на цялата страна. Нека доброто надвие злото и дано тези, които сега плачат, да запеят”, обърна се към Цветанов дядо Христо, който вече 55 години служи на църквата.
Много важно е на 12 май да гласуваме разумно с реална преценка за всичко, което се е свършило през последните 23 години, обърна се водачът на листата с кандидат-народни представители за Великотърновска област Цветан Цветанов към жителите на Овча могила. Близо 200 жители на свищовското село се събраха в местното читалище, за да се срещнат с кандидатите на ГЕРБ и да обсъдят тяхната програма.
“Направете си равносметка – през последните години кой е идвал при вас, какво е говорил и какво е изпълнил”, призова председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Когато ние заставаме пред вас, можем да кажем, че изпълняваме обещанията си, че има чуваемост между местна и национална власт. “Когато през 2011 г. изборите свършиха, премиерът Борисов ни каза: “От тук нататък забравете за това кой кмет от коя политическа сила е! Нашата задача е да подобрим състоянието на тази страна и европейските средства трябва да стигнат до всяко кътче на страната”, разказа Цветанов.
Пред събралите се жители на селото водачът на листата представи четвъртия в листата на ГЕРБ за народни представители – Георги Марков от Свищов. Той ще бъде ваш поддръжник, за да дойдат европейските пари и при вас, категоричен бе Цветанов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново