86,68 лв. средно е януарското парно

Публикувано на чт, 11 февр. 2016
459 четения

86,68 лева е средната януарска сметка за парно, която дължат великотърновци на “Топлофикация ВТ”. Минус 0,1 градуса е била средната месечна температура сега, което е с 3 градуса по-студено от януари миналата година, но централното топло в началото на тази година излиза с 4,55 лв. по-евтино. Причината, е че с решение на държавния енергиен регулатор цената на топлоенергията за Велико Търново беше намалена, коментираха пред “Янтра ДНЕС” от топлоцентралата.
2984 са битовите абонати на “Топлофикация ВТ”. Всеки трети от тях е получил януарска фактура за парно под 50 лева. 10 на сто от януарските сметки за парно във Велико Търново са между 150 и 200 лв. Толкова са били и през януари миналата година. 15 абонати (0,52 %) са с фактури над 300 лв. Сметките вече са на касите за плащане.
“Топлофикация ВТ” свали цената за изрядните си клиенти. Отстъпката е 5 % от месечната фактура, ако сумата по нея бъде платена в срок до края на месеца, заяви изпълнителният директор на топлоцентралата във Велико Търново Венцислав Димитров. Задължително условие да получите бонуса е да не сте длъжник за стари фактури на компанията.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново