720 кафе автомата се вързаха към НАП

Публикувано на пн, 26 Ное. 2012
201 четения

Половината кафе автомати в региона вече имат връзка със сървърите на НАП и данъчните може да следят онлайн всяка продадена напитка. От началото на ноември инспекторите на Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново проверяват преимуществено автоматите на самообслужване за кафе, храни и напитки. 720 вендинг машини във Великотърновска област са свързани дистанционно с информационната система на НАП, съобщи говорителят на пригодната администрация в старата столица Калина Радоева.
Няма запечатани машини за напитки. Собствениците на останалите автомати са представили документи, че са направили заявки, платила са и очакват монтаж фискално устройство с електронното приспособление за автоматично отчитане на оборотите пред данъчните. Проверките продължават активно, посочи Радоева.
При покупка от автомат на самообслужване номерът на касовата бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва.
Работата на вендинг автомати без фискални устройства с дистанционна връзка към НАП се санкционира с до 10 хиляди лева. Целта не е запечатване на автоматите на самообслужване, а те да бъдат приведени в съответствие със законовите изисквания, коментира говорителят на ТД на НАП Калина Радоева.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново