5,2 млн. лв. трябват за новата детска градина във В. Търново

Публикувано на пн, 6 февр. 2023
457 четения

5,2 млн. лв. без ДДС ще струва изграждането на новата детска градина във В. Търново в кв. “Картала”. Това става ясно от проведените пазарни консултации за определяне на актуалната пазарна цена за изпълнение на предвидените в техническата спецификация и проекта строително-монтажни дейности. Оферти по процедурата са подали две фирми – “Скорпион Инвестстрой” ЕООД и “Еврокорект.Бул” ЕООД. Ценовото предложение на “Скорпион Инвестстрой” е за 5 147 949 лв. без ДДС, от които 4 902 809 лв. са за изграждането на детската градина и прилежащите пространства, а непредвидените разходи са до 5 % от стойността на строителните дейности или 245 140 лв.
Офертата на другото дружество – “Еврокорект.Бул” ЕООД, е за 5 167 953 лв. без ДДС, като общата цена за изпълнение на поръчката съгласно представения проект и количествени сметки към него е за 4 921 860 лв., а непредвидените разходи възлизат на 246 093 лв. без ДДС.
След разглеждане на представените индикативни предложения комисията в Общината е изчислила, че осреднената пазарна стойност е 5 157 951 лв. без ДДС. Това ще е и прогнозната сума, която ще бъде заложена в обществената поръчка, която предстои да бъде обявена. Изграждането на детската градина включва строежа на сградата, прилежащите пространства, детски площадки и ограда. За нея има изготвен инвестиционен проект, а учебното заведение ще е подобно на детска градина “Шареният замък” в кв. “Зона В”. Новата детска градина също е предвидена за 5 групи по 24 деца. Проектът включва благоустрояване и озеленяване на дворното пространство заедно с изграждането на 5 детски площадки (за всяка група), обща спортна площадка, алеи и беседка. Предвижда се също така да има природен кът и опитно поле, в което децата с опознавателна цел да засаждат билки или малки зеленчуци, посочват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново