41 000 подписа са събрани от „Възраждане“ за референдума за запазване на българския лев

Публикувано на пн, 23 ян. 2023
487 четения

41 000 подписа са събрани за една седмица в подкрепа на искането за насрочване на референдум за запазване на българския лев и против въвеждане на еврото до 2043 г.
Това заяви народният представител от партия „Възраждане“ от Великотърновски избирателен район Станислав Стоянов. Той посочи, че в региона са събрани около 700 подписа.
Подписката стартира на 11 януари и ще продължи до 10 април. „Целта ни е да съберем 500 000 подписа, въпреки че за обявяване на референдум са необходими 400 000 по закон“, уточни Станислав Стоянов. Той подчерта, че инициативата им се радва на голям интерес както от страна на младите хора, така и от по-възрастните. По думите му много от подписалите се граждани са добре информирани за инициативата и сами ги търсят. Подкрепа получават и от български граждани, живеещи в чужбина.
Народният представител уточни, че пунктовете, в които се събират подписи за десетте общини във Великотърновска област, са обявени на фейсбук страницата на партия “Възраждане“ – В. Търново. На нея са посочени и телефоните на координаторите на партията Александра Трифонова и Венцислава Йорданова. Отделно мобилни екипи и доброволци също събират подписи, както в старата столица, така и в други градове на страната.
Предстои да бъдат разкрити и пунктове по централните улици, в които доброволци към партията ще обясняват на гражданите защо трябва да бъде запазен българският лев. Във В. Търново са планирани три такива пункта, за което е входирано писмо до местната администрация. Народният представител Станислав Стоянов, коментира че животът на 48-ия парламент е бил доста кратък, а темите за депутатите по комисии и в пленарна зала са били свързани предимно с външнополитическите проблеми на страната, а не с конкретните проблеми на хората в регионите.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново