218 960 лв. за щетите от летния порой в Г. Оряховица поиска Oбластната комисия за възстановяване

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
99 четения

218 960 лв. с ДДС да бъдат отпуснати на Община Г. Оряховица реши единодушно на заседание Областната междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Заседанието бе водено от областния управител Ивайло Здравков и на него присъстваха главният секретар на Областна администрация Петя Райкова, експерти, директори и представители на Община Г. Оряховица и на ресорните институции.
Средствата ще бъдат отпуснати за покриване на извършените разходи за ликвидиране на последствията от обилния дъжд, придружен с ураганен вятър и градушка на 24 август тази година в град Г. Оряховица.
Припомняме, че заради бедствието в града бе обявено частично извънредно положение. Наложи се ОП „Поддръжка на пътната инфраструктура и озеленяване“ със собствени екипи и техника да осигури проходимост и преминаване на пешеходци и МПС по градската улична мрежа, да отстрани наносите и да възстанови проводимостта на отводнителните канали и дерета. Заради щетите от пороя и градушката Общината възложи на „Пътни строежи – В. Търново“ ЕАД да възстанови настилката на улиците „Янтра“, „Цветарска“, „Васил Левски“ и „Дунав“.
Специална комисия е проверила изпълнението на обектите, като са отчетени разходи в размер на 218 960 лв.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново