165 000 лв. са предвидени за зимно поддържане в община Г. Оряховица

Публикувано на пт, 6 окт. 2023
57 четения

Близо 165 000 лв. с ДДС са парите за зимно поддържане и снегопочистване на четвъртокласната пътна мрежа в община Г. Оряховица. Зимното поддържане на пътищата представлява комплекс от дейности, насочени към осигуряване проходимостта на пътната мрежа при зимни условия и премахване или ограничаване неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение на пътни превозни средства. Видът и обемът на дейностите по зимното поддържане се определят в зависимост от приетото за даден път ниво на поддържане.
Според изискванията основните дейности включват изготвяне на планове за зимно поддържане, технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия, осигуряване на необходимите материали и др.
От Община Г. Оряховица обявиха и процедура за избор на изпълнител, а срокът за подаване на оферти е 23 октомври, след което ще бъдат отворени и ценовите предложения. Фирмата изпълнител ще трябва да поддържа общо 147 км улична мрежа в населените места и още 55,5 км четвъртокласна пътна мрежа и близо 2 км от III-класния път на територията на Долна Оряховица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново