1,6 млн. лв. са необходими за ремонт на улици в Сухиндол

Публикувано на пт, 8 юли 2022
197 четения

1,6 млн. лв. са предвидените средства за текущ ремонт на улици в Сухиндол. От най-малката община в областта са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител, като процедурата е разделена на две обособени позиции. Първата включва текущ ремонт на ул. “Опълченска”, ул. “Марко Вачков” и ул. “Оборище” и прилежащите кръстовища. Дейностите предвиждат ремонт на 450 кв. м от ул. “Опълченска”, като ремонтът е планиран за участъка с начало кръстовището с ул. “Росица” по посока кръстовището с ул. “Лоза”.
За втората улица “Марко Вачков” е предвиден ремонт на 2485 кв. м в участък с начало кръстовището и подходите по ул. “Петър Берон” и ул. “Христо Ботев” и край кръстовището с ул. “Сухиндолски връх” и ул. “Цар Асен”.
Общо 675 кв. м са заложени по проекта за ремонт по ул. “Оборище”, като началото на участъка е от кръстовището с ул. “Филип Маджара”, а краят е 135 м по посока кръстовището с ул. “Хан Аспарух”. Прогнозната стойност на ремонтните дейности е 749 917 лв. без ДДС, като парите са осигурени с постановление на Министерски съвет в края на 2021 г.
Втората обособена позиция е за текущ ремонт на ул. “Оборище”, ул. “Хан Аспарух” и прилежащите кръстовища. Прогнозната стойност за тази позиция е 875 082 лв. без ДДС, като към момента за нея не са осигурени необходимите средства, уточняват от Община Сухиндол.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново