Велико Търново ще отбележи 136-годишнината от Съединението на България

Публикувано на пт, 3 сеп. 2021
298 четения

DCIM100MEDIADJI_0197.JPG

С военен ритуал във Велико Търново ще бъде отбелязана 136-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември.

В 10,30 ч. пред Общината ще бъде издигнато националното знаме. Младите великотърновци Белослава Маринова и Иван Данев ще припомнят за славния подвиг на българския народ с литературната композиция „Съединението прави силата“.

В 11,00 ч. пред паметника „Майка България“ ще бъде изпълнен военен ритуал по полагане на венци и цветя. Отслужен ще бъде празничен благослов. Почетният караул на Националния военен университет „Васил Левски“ ще премине в тържествен марш.

Точно в 12,00 ч. навръх 6-и септември камбаните на Царевец и на всички църкви ще огласят старопрестолния град в чест на Съединението.

В 20.45 ч. ще бъде излъчена прожекцията на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, която ще може да се наблюдава от площад „Цар Асен I”.

Честването на бележитото за историята на българския народ събитие ще премине при спазване на противоепидемичните мерки. В тази връзка организаторите от Община Велико Търново, НВУ „Васил Левски“ и Великотърновска Света митрополия припомнят на гражданите, че през целия ден могат да отдадат почит пред паметниците на българските герои.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново