Ремонтът по бул. „България“ навлиза в последен етап от 20 юни

Публикувано на чт, 16 юни 2022
310 четения

Проектът за смяната на основния водопровод и канализацията под бул. „България“ във В. Търново навлиза във финален етап от 20 юни, информират от местната администрация. Първоначално беше планирано това да стане на 17 юни – петък, след което стана ясно, че от понеделник строителните работи вече ще обхванат района от светофара при пресечката с улици „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“ до кръстовището с ул. „Беляковско шосе“. Този участък, заедно с връзката при улица „Ниш“, се затварят за движение до 17 юли или до приключване на строително-монтажните работи. Остават отворени за движение следните направления в кръстовището с „Беляковско шосе“: от улици „Полтава“ и „Краков“ към улици „Освобождение“, „Беляковско шосе“ и към Западен пътен възел“; от улици „Освобождение и „Беляковско шосе“ към ЗПВ, ул. „Полтава“ и ул. „Краков“.
Временно се променят маршрутите на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110 от 20 юни. По направлението от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, ПВ „Качица“ и ул. „Краков“, след което продължават по обичайните си трасета. В посока кварталите „Картала“ и „Колю Фичето“ спирка „Беляковско шосе“ се измества 30 метра на запад пред търговските обекти. По направление от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите от булевард „България“ се отклоняват по улица „Краков“ и през кръстовището на ПВ „Качица“ продължават по бул. „Никола Габровски“ и ул. „Васил Левски“. В посока централна градска част спирка „Беляковско шосе“ остава изместена до сградата с адрес бул. „България“ 41, веднага след връзката с ул. „Полтава“.
В променените си маршрути автобусите спират на всички съществуващи градски спирки.
От 20 юни бул. „България“ се отваря за движение за леки автомобили в участъка от Съдебната палата до пресечката с ул. „Тодор Балина“ и ул. „Елин Пелин“. Възстановява се двупосочното движение по цялата дължина на ул. „Тодор Балина“. Връща се еднопосочното движение, както следва: по ул. „Любен Каравелов“ в частта от бул. „Никола Габровски“ към ул. „Мир“; по ул. „Подпоручик Александър Панайотов“. Възстановяват се зоните за платено паркиране по бул. „България“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Подпоручик Александър Панайотов“, както и съществуващите паркоместа със свободен достъп в района.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново