ПФА „Искра“ подари концерт на НАП В. Търново

Публикувано на пт, 26 юни 2020
203 четения

Танцьори и певци от ПФА „Искра“ гр. В. Търново, ден след Еньовден, в музикален съпровод на оркестър, подариха концерт на служителите от НАП В. Търново. Това се случи в условията на извънредна епидемиологична обстановка и при спазване на изискванията за безопасност.

Водени от Борислав Ангелов, главен художествен ръководител, две дузини певци, танцьори и инструменталисти повеселиха данъчните в началото на лятото. Значим е приносът на ансамбъла през годините за съхраняване на автентичното ни фолклорно богатство чрез народната музика.

Танцьори и певици редуваха красиви изпълнения, печелейки овациите на домакините от приходната администрация. Северняшка музика огласяше ефира, в изпълнение на оркестъра. В трите танца изпъкна най-характерното от тракийската фолклорна област, а песните от родопската, шопската и тракийската области показаха богатството на българската народна музика. Дъгата от грейнали шевици, низ от стъпки и български ритми приповдигнаха настроението на публиката, която често аплодираше гостите.

На финала, на импровизираната сцена се изви пъстро хоро от усмихнати данъчни. Директорът на ТД на НАП В. Търново г-н Ивайло Здравков благодари на изпълнителите от  ПФА „Искра“ за музикалния подарък, връчи грамота на техния ръководител и отправи покана за бъдещи гостувания.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново