Над 50 000 великотърновци и гости на града събра празникът на Самоводската чаршия

Публикувано на чт, 24 сеп. 2020
322 четения

Над 50 000 жители и гости на В. Търново събра есенният празник на прочутата Улица на занаятите в старата столица. Традиционната Нощ на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите се проведе от 18 до 23 септември и колоритно съчета традициите, разнообразна музика, приложните и съвременни изкуства. В продължение на шест дни, въпреки кризата с COVID-19, Самоводската чаршия бе обагрена с много цветове, усмивки и емоции и се превърна в притегателно място за разходки и забавления на малки и големи.
Събитието бе организирано за десети път от Общинска агенция по туризъм ”Царевград Търнов” и Община В. Търново, а партньори в тазгодишното издание бяха Къща-музей “Емилиян Станев” и редица фирми.
Във Фестивала на занаятите се включиха 70 творци от цялата стана, а майсторите от Архитектурно-етнографски комплекс „Самоводската чаршия“ демонстрираха съхранените от тях старинни технологии пред гостите на празника. 179 бяха участниците във вечерните концерти, пърформансите и цирковите представления. За първи път в организацията и провеждането на фестивала се включиха доброволци – ученици и студенти от В. Търново и София.
Уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново бе допълнително подсилена с разноцветна украса от 320 хвърчила.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново