Заработи ТЕЛК към болницата в Свищов

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
4541 четения

Вече работи Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) към МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов. Днес се е провело и първото заседание на комисията, към която от РЗИ са насочили документите на 24 души.
„ТЕЛК се състои от трима лекари – специалист по вътрешни болести, по кардиология и неврология. Имаме на разположение и експерт, който е работил дълги години в ТЕЛК и ще ни помага в работата“, заяви Илиян Венков, управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“. Той уточни, че предстои оптимизация на графика на лекарите, за да се работи максимално бързо и ефективно.
Идеята за разкриването на ТЕЛК към свищовската болница е на нейния управител, предвид нарастващата необходимост от подобна услуга за хората от региона, което беше одобрено и от Министерство на здравеопазването. След сформирането на екипа беше проведено и обучение на специалистите. Със създаването на новата структура ще се улесни достъпа и ще се ускори медицинската експертиза на хората от общините Свищов и Полски Тръмбеш.
В област В. Търново има още два експертни лекарски комисии. Едната е към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново, а втората е с два състава и е към МБАЛ – Павликени.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново