„Вечер на студентите” даде старт на пролетните прояви, организирани от Студентски съвет при Стопанска академия

Публикувано на чт, 24 Мар. 2016
215 четения

„Вечер на студентите на Стопанска академия” организира Студентският съвет в Свищовското висше училище. Над 400 студенти от различни курсове и специалности се събраха за да отпразнуват заедно началото на пролетта и да се забавляват със своите приятели. По думите на председателя на Студентския съвет Георги Димитров, такъв грандиозен купон не е правен през последните 4-5 години. Сред официалните гости на пролетното събитие бяха представители на академичното ръководство, които приветстваха инициативата и изразиха подкрепата си за поредната студентска проява. Празникът в Стопанска академия уважи и председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова. За доброто настроение и незабравимите преживявания на свищовските студенти допринесоха изпълненията на култовия български тромпетист Йордан Йончев – Гъмзата, участващ в Ку-ку бенд.
Поредицата развлекателни прояви, които Студентският съвет организира, продължава с няколко турнира, които ще се проведат до края на м. март. Любителите на шаха ще могат да премерят сили на черно-бялата дъска на 28 и 29, а на 30 март ще бъде турнира по табла. На 30 и 31 март в спортната зала на Корпус Юг ще се състои волейболен турнир.
Студентски съвет организира и фото конкурс на тема „Свищов – градът на 100-те първи неща”. Конкурсът е насочен само и изцяло към студентите на Стопанска академия, като едно от изискванията е снимката да е авторска и да е направена в град Свищов. Желаещите да участват трябва да изпратят своята снимка на e-mail saphotokonkurssa@gmail.com най-късно до 31.03.2016, 23:59 ч.Снимките ще бъдат оценени от специално жури. Петте най-добри снимки ще продължат във втори кръг, който ще се проведе във facebook страницата на Студентски съвет. Авторът на снимката, събрала най-много харесвания, ще спечели специални награди, които „със сигурност ще го заинтригуват”, обещават организаторите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново