В Свищов гласуваха състава на Общинската избирателна комисия за местния вот

Публикувано на чт, 15 Авг. 2019
69 четения

По покана на кмета Генчо Генчев в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври 2019 г.

Във връзка с изготвяне на предложение до Централна избирателна комисия при провеждане на консултациите представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13-членния състав на Общинска избирателна комисия. В нея влизат един председател, двама зам.-председатели, един секретар и девет члена.

В община Свищов в състава на ОИК ще бъдат назначени представители на следните партии и коалиции: ПП ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Демократична България – обединение“.

При консултациите председателското място в ОИК бе определено за представител на  ПП ГЕРБ, двете зам.-председателски места бяха разпределени между Коалиция „Обединени патриоти“ и ДПС, а позицията на секретар бе решено да се заеме от представител на „БСП за България“. Останалите 9 члена ще бъдат назначени, като се запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 16.07.2019 г., като се използва методът на най-големия остатък, но не по-малко от един член на всяка парламентарно представена партия или коалиция.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново