Ученичка от Свищов се класира за световната олимпиада по философия

Публикувано на чт, 18 Апр. 2019
165 четения

Свищовската ученичка Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов” се класира  на второ място в подборния кръг за международната олимпиада по философия. Вече официално тя е член на националния отбор по философия.

Двама ученици от България, единият от които е Любомира, ще представят страната ни световния форум. Той ще се проведе от 17 до 19 май в италианската столица Рим. Участието на международната олимпиада ще е с разработка на английски език.

Любомира  се включи в подготовката на членовете на разширения национален отбор, която  се проведе от 13 до 17 април в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в София. Младите олимпийци бяха обучавани от преподаватели в СУ „Св. Климент Охридски”. На 17 април се проведе и подборният кръг, включващ писмена работа и устна беседа с членовете на журито.

Успехът на Любомира е невероятен като се има предвид, че другият участник в националният отбор е ученик в 12 клас на Националната гимназия по древни езици и култура в София. Там философията е един от основните учебни предмети и се изучава 18 часа седмично. Възпитаникът на НГДЕК е участник в миналогодишната международна олимпиада по философия.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново