Творби на бащата на карикатурата представят в изложба в Свищов

Публикувано на вт, 13 Авг. 2019
39 четения

В рамките на фестивала “Реката” в крайдунавския град Свищов бе открита изложба с творби на бащата на карикатурата у нас Александър Божинов. Културното събитие се реализира по инициатива на сдружение “Рисувай с нас” и с любезното съдействие на Художествена галерия “Николай Павлович”.
Главният уредник на галерията Пламен Симеонов откри изложбата под наслов “Вечният съвременник” и поясни, че посетителите ще могат да се насладят на карикатури, шаржове, рисунки и лични вещи на Александър Божинов от фонда на галерията, както и на произведение, предоставено специално за събитието от колекционер. Той благодари на сдружение “Рисувай с нас” за чудесната инициатива и подкрепата, която показват към развитието на изкуството в Свищов.
Като представител на сдружението приветствени слова произнесе и Калин Крумов, който сподели, че за него е особена чест и удоволствие да е част от фестивала, събиращ свищовлии от различни краища на света. Той каза още, че се радва да присъства на изложбата с творбите на Александър Божинов и като човек, живеещ извън границите на България, с удоволствие разказва на приятелите си отвъд океана за известните наши творци и бележити личности.
На арт събитието присъстваха множество малчугани, които съвсем по детски превърнаха изложбената зала в творческа работилница и допринесоха много за непринуденото настроение и разговори между посетителите.
Изложбата ще бъде подредена до 30 август, а събраните средства от инициативите на летния фестивал “Реката” тази година ще бъдат вложени в подкрепа работата и съхранението на богатия фонд на ХГ “Николай Павлович” в Свищов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново