Свищовски таланти завоюваха куп награди от конкурс в Карлово

Публикувано на чт, 18 Юли 2019
535 четения

Куп отличия завоюваха талантите от свищовската школа за поп и рок изпълнители “Естрада” от национален конкурс в Карлово. Възпитаниците на вокалния педагог Антоанета Георгиева се представиха успешно в петото издание на форума за млади изпълнители на популярна песен “Песенна палитра”. Преподавателката е отличена със специалната награда на кмета на Карлово, която представлява един от символите на града – “Кристална роза”. Тя е удостоена и с диплом за принос във вокалното обучение, възпитанието и духовно развитие на децата на България, като израз на благодарност за професионализма, търпението и безграничната обич към децата и музиката.
Над 120 деца от 40 музикални школи и 27 български града участваха в конкурса. Жури с председател Хайгашод Агасян и членове Светослав Лобошки, Георги Янков, Вензи и Милена Пеева оценяваха изпълнителите. Отлична оценка за своите изпълнения получиха талантите от Школа “Естрада”. В трета възрастова група 12-годишната Преслава Петкова безапелационно грабна Гран при на групата, и то с най-висок сбор точки (57,50) от всички индивидуални участници в конкурса. Тя сподели, че много се е зарадвала на тази награда. Досега е получавала много отличия, но за първи път е удостоена с Гран при. Голямо удовлетворение изпитва и от това, че от всички участници е получила най-високата оценка от журито. Не се колебаe дали ще продължи да пее и да посещава Школата. Амбицират я и похвалите на председателя на журито Хайгашод Агасян.
Доброто име на “Естрада” защитиха и останалите свищовски деца. В първа възрастова група 8-годишната Лилия Илиева заслужи поощрителна награда. Във втора възрастова група (групата с най-много участници – 31), Борислава Борисова на 9 години извоюва II място. В четвърта възрастова група Симона Стефанова на 13 години и Карина Илиева на 14 години, в условията на голяма конкуренция, спечелиха съответно III и II място. В групата на най-големите 18-годишната Никол Борисова бе отличена с I място.
Победителите от петте възрастови групи изнесоха заключителен галаконцерт. Организатори на “Песенна палитра”, който бе част от програмата за 182 години от рождението на Апостола, бяха Община Карлово и Сдружение “Арт палитра”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново