Скаути от Свищов почистиха речните корита на Дунав

Публикувано на пн, 13 май 2019
37 четения

На 11 май 2019 скаутски клуб “Дунавски орел” – гр. Свищов, се включи в кампанията за почистване на речните корита организирана от WWF България и Организация на българските скаути като почистиха бреговете на река Дунав в местността Паметниците.

Стоян Михов, представител на WWF, откри мероприятието като разказа на доброволците за дейността на организацията и как действията и постъпките на хората застрашават съществуването на речните видове и затова е важно да поддържаме техния хабитат чист.

В инициативата се включиха 35 деца от скаутските групи вълчета и венчър скаути, техните лидери, родители, ученици и учители от СУ “Димитър Благоев” и доброволци от града – около 90 човека общо. Заедно събрахме близо 70 чувала с боклук.

След почистването скаутите от двете групи демонстрираха някои от научените неща в клуба като разиграха няколко игри, в които заедно с доброволци разпъваха и сгъваха палатки и еволюираха от яйца до скаути.

Благодарим на всички доброволци, които подкрепиха тази прекрасна инициатива.

Благодарим на Община Свищов, Гранично полицейско управление, Районно управление “Полиция” и общинско предприятие “Чистота” за съдействието за безпроблемното и безпрепятственото протичане на събитието.

Благодарим на Организация на българските скаути и на WWF, без които всичко това нямаше да се случи. 65% от питейната вода идва от реки и потоци – ето защо е задължително да ги пазим чисти!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново