Събраха 2145 лева на благотворителен базар в помощ на 7-годишния Михаил от Свищов

Публикувано на ср, 6 Мар. 2019
23 четения

2 145 лв. бяха събрани на мартенския благотворителен базар „Да помогнем за чудото на Мишо”, иницииран и организиран от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”. На него се предлагаха ръчно изработени мартенички и украшения са изчерпани, а постъпленията от тях са преведени на дарителската сметка, открита на името на 7-годишния Михаил от Свищов, който се нуждае от лечение и рехабилитация. Момченцето страда от детска церебрална парализа и съпровождащи заболявания. Започнал е лечение в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа “Света София” при доц. д-р Иван Чавдаров, което вече дава положителни резултати.

Базарът беше разположен във фоайето на читалището. Той отвори врати на 18 февруари и продължи до 1 март. Освен читалището в Свищов, в благотворителния базар с ръчно изработени мартенчики и украшения участваха  СА “Димитър А. Ценов”, Ученическият съвет при СУ “Димитър Благоев”, III „б” клас при СУ “Николай Катранов”, I група на ДГ “Васил Левски”, Стефка Стоянова, Елена Вълчева. Към благотворителната инициатива се присъединиха Ксения Крумова със свои артикули в стил пачуърк и Мина Григорова с гостуващо студио за маникюр

Базарът в помощ на Мишо излезе извън границите на Свищов и общината, и придоби национален мащаб благодарение на Теди Борисова, която изпрати от Лесидрен изработени от нея мартенички.

ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” изказва своята благодарност на участниците в Мартенския благотворителен базар, както и на всички, които го посетиха и пазаруваха от него, помагайки за чудото на Мишо.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново