С редица обновления започна учебната година в СУ “Димитър Благоев” в Свищов

Публикувано на чт, 19 Сеп. 2019
70 четения

СУ „Димитър Благоев“ в Свищов стартира учебната година с редица обновления. От 16 септември в училището звъни музикален звънец. Това най-общо представлява автономна аудио-оповестителна система, работеща заедно и/или независимо от другата налична техника за училищен звънец. Системата разполага с микрофон за съобщения. Позволява и добавянето на допълнителни външни тела за оповестяване и аудио-озвучаване в училищния двор. Силата на звука се регулира от монтирания усилвател и софтуер.

Получената звукова картина е много приятна за учениците, благодарение на качествените компоненти, с които е изградена системата. Практиката показва, че децата реагират много положително на такава система – веселят се, танцуват и се радват. Разбира се от огромно значение е и подборът на подходяща музика, с която се извършва оповестяването.

Втората иновация е изкуство по стените. Участниците в Международната Награда на Херцога на Единбург си зададоха в дейностите за новата учебна година мисия да изрисуват тематично коридорите на училище, в зависимост от това какви кабинети има на етажа. Учениците идваха през лятната си ваканция на смени и изрисуваха част от първия етаж на големия корпус. Целта е до края на годината творчеството им да стигне до четвъртия етаж.
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново