С над 2,7 млн. лева обновяват три читалища в Свищовско

Публикувано на ср, 14 авг. 2019
53 четения

По проект на обща стойност 2 766 728,99 лв. ще бъдат обновени три читалища на територията на община Свищов. Ремонтните дейности ще продължат 24 месеца и ще обхванат НЧ “Светлина – Царевец 1927” в с. Царевец, НЧ “Трудолюбие – 1907” в с. Вардим и НЧ “Филип Станиславов – 1903” в с. Ореш.
Проект “Ремонт, реконструкция и мерки за подобряване на енергийната ефективност в обекти на културната инфраструктура на територията на община Свищов” се реализира по ОП “Регионално развитие”. Заложените дейности са насочени към подобряване на съществуващата материална база на читалищата. С ремонта на сградите ще се даде възможност за разрастване и разширяване на дейностите, осигуряване на устойчивост на предлаганите продукти и услуги, по-добри битови условия за работа и не на последно място – ще бъде осигурен достъп до тях за хората в неравностойно положение. Целта е да се повиши привлекателността на читалищата, а от там и броят на културните изяви сред младите хора, което ще увеличи посещаемостта на представленията и броя на желаещите да се включат във формираните състави, клубове и групи.
Официален старт на проекта беше даден преди броени дни. На събитието присъстваха кметът на Община Свищов Генчо Генчев, изпълнителният директор на “Регионален фонд за градско развитие” АД Мартин Заимов, кметове на кметства, председатели на читалищата и други гости. Пред тях бе представена основната цел на проекта, планираните дейности, обектите на интервенция, екипът и очакваните резултати от неговото изпълнение.
По време на пресконференцията кметът Генчо Генчев и г-н Заимов подписаха договора за инвестиционен кредит за реализиране на проектното предложение.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново