Откриха обновения площад в Българско Сливово

Публикувано на ср, 31 Юли 2019
80 четения

В свищовското село Българско Сливово официално бе прерязана лентата на обновения централен площад. В церемонията по откриване, заедно с кмета на населеното място Радослав Атанасов, се включи и кметът на Община Свищов Генчо Генчев. Той припомни, че поетите преди четири години ангажименти на общинското ръководство не остават само на думи, а се реализират с цел подобряване на живота на хората.

„Мисля, че всичко, което направихме, и това, което правим за всяко едно населено място от общината, вече дава своите резултати. Това показват и разговорите ми с кметовете на селата. Щастлив съм от факта, че и Вашият площад вече има хубав европейски вид, на който да се радват и малки, и големи. Още по-хубаво е, че по този начин ние даваме възможност нашите населени места да са живи, създаваме добри условия за младите хора, които да има защо да се връщат и да остават“, каза още Генчев. Той призова още жителите да пазят всичко, което е изградено с много усилия.

Реконструкцията на централното пространство стартира през месец март и бе извършено от общинското предприятие КСП – Свищов. Средствата за ремонта, които са в размер на близо 60 хил. лв., са осигурени съвместно от Общината и капиталовите разходи на кметството, а пейките, които са поставени на новия площад, са дарение от народния представител д-р Станислава Стоянова. Д-р Стоянова присъства активно в обществения живот на община Свищов и за пореден път доказа съпричастност с действията си.

Кметът на село Българско Сливово Радослав Атанасов благодари на общинското ръководство и също изрази радостта си от новата придобивка, като не пропусна да си пожелае и в бъдеще в селото да продължат да се случват само хубави неща.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново